آشنایی با مراحل قانونی دادخواست طلاق در ایران

زندگی مشترک یکی از موضوعاتی است که در مراحل زندگی تمامی افراد پیش خواهد آمد و نیاز است که افراد دقت زیادی در این انتخاب داشته باشند. گاهی شرایطی پیش خواهد آمد که شما بعد از تشکیل خانواده و شروع زندگی مشترک، نمی‌توانید به آن ادامه دهید و مشکلاتی در این راه به وجود می‌آید که باعث می‌شود به طلاق فکر کنید. طلاق راهی است که با استفاده از آن می‌توانید به زندگی مشترک پایان دهید و دیگر در بند مسئولیت‌های آن نباشید. معمولا در این شرایط بهتر است قبل از هر چیزی با وکیل طلاق در مشهد مشورت کنید تا بهترین راه قانونی را پیش پای شما قرار دهد و بتوانید در سریع‌ترین حالت ممکن به هدف خود دست پیدا کنید. ما در این مطلب تصمیم داریم تا شما را با مراحل طلاق آشنا کنیم تا به صورت کلی بدانید در این راه باید چه مراحلی را پشت سر بگذارید.

آشنایی با شرایط و مراحل طلاق در ایران

آشنایی با مراحل طلاق

زمانی که مرد یا زدن تصمیم می‌گیرند تا از یکدیگر جدا شوند، باید مراحل قانونی مشخصی را بگذرانند تا نهایتا دادگاه خانواده برای آن‌ها حکم طلاق صادر کرده و با استفاده از آن حکم به دفاتر ازدواج و طلاق رسمی مراجعه کرده و طلاق بگیرند.

زمانی که تصمیم می‌گیرید به صورت توافقی جدا شده و به وکیل طلاق توافقی در مشهد مراجعه می‌نمایید نیز باید همین مراحل را طی کنید ولی تمامی مراحل با سرعت بیشتری پیش خواهد رفت. این مراحل به شرح زیر است:

  1. در اولین قدم شما باید وارد سامانه تصمیم به آدرس behzisti.ir شوید و نسبت به ثبت نام اقدام نمایید. در واقع شما در این سامانه تاریخ دقیقی را برای مشاوره تعیین کرده و همچنین مرکز مشاوره مورد نظر خود را نیز انتخاب خواهید کرد.
  2. حالا شما باید به همراه همسر خود جلسات مشاوره را بگذرانید و در نهایت این مشاور است که باید تشخیص دهد که زوجین می‌توانند با هم زندگی کنند یا خیر. اگر تشخیص این بود که طلاق باید صورت بگیرد، گواهی عدم انصراف از طلاق صادر خواهد شد.
  3. در مرحله سوم از مراحل طلاق هر دو زوج یا فردی که خواهان طلاق است یا زوجی که دارای وکالت از همسر خود می‌باشد، با در دست داشتن گواهی عدم انصراف از طلاق باید به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نمایند و دادخواست طلاق خود را ثبت نمایند. در این مرحله است که شعبه دادگاه و زمان آن مشخص خواهد شد.
  4. از این دفتر خدمات الکترونیک قضایی، دادخواست شما به همراه تمامی مدارک و ضمائم آن به دادگاه خانواده ارسال خواهد شد.
  5. پرونده شما در این مرحله در دادگاه خانواده به شعبه مورد نظر ارجاع خواهد شد و زمان رسیدگی به آن نیز تعیین خواهد شد. حالا که زمان رسیدگی به پرونده شما مشخص شده است، تاریخ و ساعتی که زوجین باید در دادگاه حضور داشته باشند، از طریق سامانه ثنا به هر دو ابلاغ خواهد شد. این ابلاغیه به صورت الکترونیکی است.
  6. حالا که قرار ارجاع صادر شده، دادگاه از طرفین می‌خواهد تا داوری را معرفی نمایند. این داور باید متاهل بوده و حداقل 30 سال سن داشته و علاوه بر این شرایط، به مسائل شرعی و خانوادگی نیز آشنا باشد. هر کدام از طرفین باید داور خود را ظرف مدت یک هفته به دادگاه معرفی نماید و اگر این اتفاق رخ ندهد و داوری برای ارجاع وجود نداشته باشد، دادگاه وارد عمل شده و داورانی را معرفی می‌کند تا آخرین تلاش خود را برای جلوگیری از طلاق انجام دهد.
  7. نکته‌ای که در این مرحله باید به آن اشاره نماییم این است که اگر یکی از محارم زوجه که همسر او فوت کرده و یا جدا شده است، شرایط داوری را داشته باشد، می‌تواند به عنوان داور انتخاب شود.
  8. دادگاه رای خود را با توجه به شروط ضمن عقد و مندرجات سند ازدواج تکلیف جهیزیه اعلام کرده و علاوه بر آن مهریه و نفقه زوجه، اطفال و حمل و زایمان زن نیز معین می‌شود و علاوه بر آن اجرت المثل ایام زوجیت طرفین بر اساس تبصره ماده 336 قانون مدنی ایران تعیین شده و اگر فرزند نیز وجود داشته باشد، در رابطه با چگونگی حضانت و نگهداری اطفال نیز تصمیم گیری خواهد شد.
  9. دادگاه در رابطه با فرزند به خوبی تحقیق خواهد کرد و با توجه به علاقه مندی‌ها و وابستگی‌هایی که او دارد در رابطه با زمان و مکان ملاقات وی با پدر و یا مادر و سایر بستگان، برنامه خاصی را مشخص خواهد کرد.
  10. در این مرحله از مراحل طلاق، گواهی عدم سازش زوجه صادر شده و زن باید آزمایش بارداری بدهد و آن را به دفتر ازدواج و طلاق ارائه کند تا از این موضوع اطمینان حاصل شود که فرزند دیگری وجود ندارد.
  11. در مرحله آخر زوجین سه ماه فرصت دارند تا با در دست داشتن گواهی عدم سازش، آزمایش بارداری و عقد نامه به یکی از دفاتر ازدواج و طلاق مراجعه نمایند تا صیغه طلاق جاری شده و به صورت رسمی و شرعی از یکدیگر جدا شوند.

در آخر نیز باید به این اشاره کنیم که ثبت طلاق بعد از پرداخت حقوق مالی زن انجام می‌شود. اگر زن در رابطه با حقوق خود رضایت دهد می‌تواند طلاق را انجام داده و نهایتا بعد از این موضوع از طریق مراجع قضایی برای دریافت حقوق مالی خود اقدام کند. البته اگر دادگاه نسبت به تقسیط حکم داده باشد، طلاق اجرا شده و مرد باید تا مدت معلوم بعد از آن، حق مالی زن را پرداخت نماید.

باید این را نیز اضافه کنیم که طلاق دارای انواع مختلفی است. برای مثال طلاقی که مرد دادخواست آن را ارائه نماید با طلاقی که زن دادخواست آن را ارائه می‌نماید دارای مراحل متفاوتی است ولی در حالت کلی مراحل طلاق، همین مراحلی است که در این مطلب بیان شد و شما می‌توانید با مشورت فردی متخصص، در رابطه با انواع دیگر طلاق و مراحل تخصصی آن اطلاعات بیشتری به دست آورید.

مورد دیگری که خوب است به آن توجه داشته باشید این است که در برخی موارد نیاز به طی کردن مراحل دشوار و زمانبر جهت جاری شدن طلاق نیست و در صورتی که برخی عیوب در زن یا مرد وجود داشته باشد، قانون اجازه فسخ نکاح را خواهد داد. اما باید با فسخ نکاح و شرایط و مراحل آن آشنایی داشته باشید تا بدانید در چه زمان نیاز به صرف هزینه و وقت برای طلاق گرفتن ندارید.

نتیجه گیری

در این مطلب در رابطه با مراحل طلاق صحبت کردیم و این مراحل را به صورت کامل به شما توضیح دادیم. در صورتی که تصمیم داشتید برای این موضوع اقدام نمایید، بهتر است حتما با وکیلی مجرب مشورت کنید و در رابطه با تمامی مسیر پیش رو، اطلاعات کسب نمایید.

فهرست مطالب

مطالب مرتبط

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وکیل سعیده فرهادی نژاد
مشاوره تلفنی