چگونه می توان در صورت ناراضی بودن مرد طلاق گرفت؟

به نظر شما ناراضی بودن مرد می‌تواند تاثیری در درخواست طلاق از طرف زن داشته باشد؟ قانون ایران با این موضوع چگونه برخورد کرده و چه تبصره‌هایی برای آن در نظر گرفته است؟ چگونه می توان در صورت ناراضی بودن مرد طلاق گرفت؟

اشاره به این موضوع لازم و ضروری است که حق طلاق یکی از حقوق مرد در ازدواج بوده و هیچ چیزی نمی‌تواند این حق را از او بگیرد. در واقع حتی اگر در ابتدای ازدواج و زمان جاری شدن صیغه عقد، بخواهد به همسر خود حق طلاق بدهد، باز هم مرد می‌تواند از این حق استفاده نماید.

این دقیقا مانند مهریه برای زن است. مهریه نیز حقی است که قانون ایران برای زن در زندگی مشترک در نظر گرفته است. حال برخی در ابتدای ازدواج می‌خواهند بدانند مهریه بهتر است یا حق طلاق؟ ما به شما می‌گوییم که این دو منافاتی باهم ندارند اما اصولا مرد احساس عدم امنیت می‌کند که بخواهد هم مهریه به زن بدهد و هم حق طلاق را به همین منظور هم عموما خانم‌ها بین انتخاب مهریه یا حق طلاق باید تصمیم گیری کنند.

بنابراین اگر در ابتدای ازدواج زن حق طلاق را دریافت نکند، در صورت به مشکل خوردن باید به دنبال پاسخ این سوال باشد که چگونه می توان در صورت ناراضی بودن مرد طلاق گرفت؟

مرد می‌تواند هر زمانی که بخواهد همسر خود را طلاق بدهد. این موضوع می‌تواند دلایل مهم و محکمه پسند داشته یا نداشته باشد. در صورتی که مرد بخواهد بدون داشتن دلیل، همسر خود را طلاق بدهد، باید مراحل طلاق را گذرانده و تمامی حق و حقوق مالی او را بپردازد. اگر شرایط این پرداختی را نداشته باشد و زن نیز با طلاق مخالف باشد، نمی‌تواند همسر خود را طلاق دهد.

اگر مرد نسبت به درخواست طلاق زن رضایت نداشته باشد، چه شرایطی پیش می‌آید؟

در حالت کلی اعتراض و مخالفت زن، زمانی که همسرش تصمیم به طلاق او داشته باشد، هیچ اهمیتی نداشته و با توجه به اینکه طلاق حق قانونی مرد است، این عدم رضایت نمی‌تواند تاثیری داشته باشد.

البته این در رابطه با شرایط برعکس صادق نبوده و در ادامه این مطلب به این سوال پاسخ خواهیم داد: “چگونه می توان در صورت ناراضی بودن مرد طلاق گرفت؟

اگر مرد نسبت به درخواست طلاق زن رضایت نداشته باشد، چه شرایطی پیش می‌آید؟

درست است که طلاق حق مرد است ولی باید بدانید که زن نیز می‌تواند برای درخواست طلاق اقدام نماید. اما چگونه می توان در صورت ناراضی بودن مرد طلاق گرفت؟ در ادامه این مقاله به توضیح شرایطی خواهیم پرداخت که در پی آن زن می‌تواند اقدام به جدایی نماید.

به صورت کلی زن برای ارائه دادخواست طلاق نیازی به اجازه همسر خود نداشته و فقط باید دادخواست را به کمک بهترین وکیل طلاق در مشهد تنظیم کرده و به دادگاه ارائه دهد. سپس باید بتواند دلایل خود را برای این کار اثبات نماید.

در واقع راه های مشخصی برای طلاق از جانب زن وجود دارد که اگر بر طبق آن‌ها دلیل زن کاملا محکم بوده و قابل اثبات باشد، عدم رضایت مرد هیچ اهمیتی نداشته و نمی‌تواند جلوی طلاق را بگیرد. شاید مرد هر دفعه بتواند روی حکم صادر شده اعتراض زده و روند دادرسی را طولانی نماید، ولی باز هم زن می‌تواند به کمک وکیل خوب، طلاق خود را از همسرش بگیرد.

ولی زن نمی‌تواند بدون داشتن دلیل محکمه پسند، برای طلاق اقدام کند. در این صورت اگر مرد برای این کار رضایت نداشته باشد، دادگاه درخواست زن را رد خواهد کرد. اما در این مقاله ما تلاش داریم بگوییم که چگونه می توان در صورت ناراضی بودن مرد طلاق گرفت؟

زن در چه شرایطی می‌تواند از همسر خود جدا شود؟

تا به اینجا به دنبال یافتن پاسخ برای این سوال بودیم که چگونه می توان در صورت ناراضی بودن مرد طلاق گرفت؟ و به این موضوع پرداختیم که زن در شرایط مشخصی می‌تواند بدون داشتن رضایت مرد، از او جدا شود. این شرایط موارد مختلفی دارد. برای مثال اینکه زن در شرایط عسر و حرج باشد. یعنی شرایط زندگی برای او خوب نبوده و نتواند به زندگی ادامه دهد. مثلا اگر مرد همسر خود را کتک بزند، معتاد باشد و … زن را در شرایط عسر و حرج قرار داده و او می‌تواند درخواست طلاق دهد.

زن در چه شرایطی می‌تواند از همسر خود جدا شود؟

اگر مرد به مدت طولانی خانه را ترک نماید و یا شرایط زندگی مناسبی برای همسر خود آماده نکند نیز زن می‌تواند طلاق بگیرد. شرایط 12 گانه فسخ نکاح نیز وجود دارد. برای مثال فرض کنید مرد در ابتدای ازدواج ادعا دروغ کرده باشد. اگر بعد از ازدواج این دروغ مشخص شود، زن می‌تواند برای فسخ نکاح اقدام کند.

درخواست طلاق از طریق ماده ۱۱۱۹ قانون مدنی هم برای زوجه امکان پذیر است.

همچنین مرد باید به تمامی بندهای آورده شده در سند ازدواج دقت کرده و اگر هر کدام را زیر پا بگذارد، اجازه طلاق برای زن صادر خواهد شد.

در آخر اگر زن حق طلاق را در ابتدای ازدواج از همسر خود دریافت کرده باشد، می‌تواند با استفاده از آن، برای طلاق اقدام کرده و هیچ نیازی به رضایت همسر خود نخواهد داشت.

در چه شرایطی می‌توان مرد را برای طلاق راضی کرد؟

ما در اینجا برخی شرایط را توضیح دادیم که با استناد به آن‌ها زن می‌تواند دریابد که چگونه می توان در صورت ناراضی بودن مرد طلاق گرفت؟ اما اگر زن دلایلی برای طلاق داشته باشد که از نظر دادگاه قابل قبول نبوده و از طرف دیگر، شوهر او حاضر به طلاق نباشد، چه کار می‌توان انجام داد؟ باید بگوییم که در این شرایط زن می‌تواند مهریه خود را ببخشد. در این صورت شاید مرد برای این امر راضی شده و برگه‌های طلاق را امضا نماید.

در چه شرایطی می‌توان مرد را برای طلاق راضی کرد؟

البته باز هم ممکن است تاثیری روی او نگذارد. در نهایت زن می‌تواند مبلغی به اندازه مهریه خود و یا بیشتر یا کمتر از آن را به مرد ببخشد تا برای طلاق راضی شود. در این صورت طلاق‌شان طلاق بائن بوده و مرد نمی‌تواند در دوران عده به زندگی مشترک خود برگردد.

البته اگر زن در دوران عده، برای پس گرفتن مال پرداخت شده اقدام نماید، طلاق به حالت رجعی درمی‌آید.

سخن پایانی

ما در این مقاله به پاسخ این سوال پرداختیم که چگونه می توان در صورت ناراضی بودن مرد طلاق گرفت؟ در واقع راه های طلاق گرفتن زن با وجود مخالفت شوهرش را بیان کردیم. اما باید بدانید که تمامی موارد گفته شده نیاز به اثبات در دادگاه دارد و به صورت کلی خروج زن از زندگی مشترک با قوانین ایران بسیار دشوار است. در دنیای امروز که برابری حرف اول را می‌زند، گذشتن زن از مهریه و دادن حق طلاق به زن در همان ابتدای ازدواج می‌تواند شرایط را برای هر دو طرف ایده آل‌تر نگه دارد.

فهرست مطالب

مطالب مرتبط

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وکیل سعیده فرهادی نژاد
مشاوره تلفنی